perjantai 23. maaliskuuta 2018

Pumpulikakku

























Kakun ainekset:

3 kananmunaa
225g hienoa sokeria
225 g perunajauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
225 g voita

Kuorrute:

200g tummasuklaa
1,5 dl kermaa

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi.

Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan varovasti sekoittaen. Esimerkiksi vatkainta apunakäyttäen.

Lisää lopuksi kuuma sulatettu voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Voitele kakkuvuoka 1,8 l. Kaada taikina tasaisesti vuokaan ja paista uunissa 40-50 minuuttia, uunista riippuen.

Sulata suklaa vesihauteessa, lisää kermaa ja sekoita vispilällä kunnes sopiva rakenne on saavutettu.

Ota kakku uunista. Kakku on kypsä, kun kakku on hieman irti vuoan reunasta. Voit myös kokeilla puutikulla.

Lisää kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja herkuttele.

2 kommenttia:

  1. Todella maukas...ihan suussasulavan herkullinen...��

    VastaaPoista
  2. Olipa maukas...oikein suussasulavan herkullinen...☺️

    VastaaPoista