lauantai 17. maaliskuuta 2018
Pizzataikina
7,5 dl vehnäjauhoja
2 tl hienoa merisuolaa
2 tl kuivahiivaa
3,5 dl viileää vettä
Ohjeesta tulee 2 uunipellillistä pizzaa.
Sekoita kuivat aineet, ja lisää neste. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi, nosta taikina kulhoon, ja peitä sitten kelmulla. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa yön yli 12-18 tuntia.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, ja muovaa siitä kaksi palloa.
Peitä liinalla ja anna levähtää tunti.
Leivo pellin kokoinen pizzapohja ja täytä mieleisillä täytteillä.
Kuvan pizzan täytteet:
Pizza 1
-meetwursti
-pimentos padron paprika
-Jukolan juuston chilicheddar
-emmental juustoraaste
Pizza 2
-atrian vuolukana
-ananas
-aurajuusto
-emmental juustoraaste
Molemmissa kastikkeena mutin tomaattimurskasta ja tomaattipyreestä tehty kastike, jossa myös oliiviöljyä, tuoretta basilikaa ja pizzamaustetta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti