lauantai 17. maaliskuuta 2018

Pizzataikina

























7,5 dl vehnäjauhoja
2 tl hienoa merisuolaa
2 tl kuivahiivaa
3,5 dl viileää vettä


Ohjeesta tulee 2 uunipellillistä pizzaa.

Sekoita kuivat aineet, ja lisää neste. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi, nosta taikina kulhoon, ja peitä sitten kelmulla. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa yön yli 12-18 tuntia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, ja muovaa siitä kaksi palloa.

Peitä liinalla ja anna levähtää tunti.

Leivo pellin kokoinen pizzapohja  ja täytä mieleisillä täytteillä.

Kuvan pizzan täytteet:

Pizza 1
-meetwursti
-pimentos padron paprika
-Jukolan juuston chilicheddar
-emmental juustoraaste

Pizza 2
-atrian vuolukana
-ananas
-aurajuusto
-emmental juustoraaste

Molemmissa kastikkeena mutin tomaattimurskasta ja tomaattipyreestä tehty kastike, jossa myös oliiviöljyä, tuoretta basilikaa ja pizzamaustetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti