keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Peten Perunalaatikko

























n. 2 kg perunoita
400 g sika-nauta jauhenlihaa
1 pkt amerikan pekonia
2 dl ruokakermaa
3 dl vettä
1 kpl lihaliemikuutio
1 rkl grillaus- ja yleismauste (Santa Maria)
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
2-3 rkl korppujauhoa
voita tai öljyä voiteluun


Kuori perunat ja laita ne sitä mukaa vedellä täytettyyn astiaan. Viipaloi perunat noin puolen senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi.

Suikaloi pekoni saksilla. Ruskista pekoni ja jauhenliha paistinpannulla ja lisää joukkoon grillimauste, rouhittu mustapippuri ja puoli tl suolaa.

Laita lihaliemikuutio mukilliseen vettä (n.3 dl vettä) ja lämmitä se mikrossa, niin että lihaliemikuutio liukenee veden joukkoon.

Voitele vuoka. Laita vuokaan ensin jauheliha-pekoniseosta  ja sen jälkeen perunaviipaleita. Laita vuokaan  noin 3 kerrosta molempia, siten että pintakerros on perunaviipaleita.

Kaada lihaliemi vuokaan. Kaada sen jälkeen kerma perunoiden päälle tasaisesti joka kohtaan. Laita vielä pinnalle ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta. Lopuksi laita pinnalle korppujauhoa tasaisesti ripotellen.

Laita vuoka 175-asteiseen uuniin keskitasolle 1,5 tunniksi. Käännä uunin lämpötila lopuksi 200- asteeseen ja anna olla vielä 30 min, että pinta saa rapean pinnan. Paistoaika riippuu uunista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti