Tänään on Kuopion Tammimarkkinoiden toinen päivä. Keli on kaikkea muuta, kun tavallisesti Tammimarkkinoilla. Yleensä on paukkuva pakkanen ja saa etsiä karvahatun päänsuojaksi. Mutta tänä vuonna on plus asteita ja kadut ovat todella liukkaat. Torilla käynnistä tulee mieleen herkulliset Partasen munkit ja siitä tuli mieleen koettaa itse leipoa tuota herkkua, eli possumunkkeja.
5 dl vettä
2 pussia kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1 dl sokeria
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kardemummaa
Noin 19 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Dronningholm mustikka täyttispurkki
Sekoita kädenlämpöinen vesi ja hiiva keskenään. Lisää mausteet ja sokerit.
Lisää joukkoon kananmunat ja sekoita. Lisää noin puolet jauhoista ja sen jälkeen lisää joukkoon pehmeäksi sulatettu voi.
Lisää sen jälkeen loput jauhoista ja kaulitse taikina. Anna kohota noin 30 min. liinan alla.
Jaa taikina osiin (noin 60g) ja taputtele niistä soikioita. Mitä vähemmän jauhoja taikinassa on, sitä vaikeampi käsitellä, mutta maku on parempi.
Sivele reuna kananmunalla ja lisää lusikalla mustikkatäyte.
Käännä puolikkaat vastakkain ja muotoile munkkipossuksi.
Lämmitä friteerauskeitin tai kattilassa öljyä noin 180-asteeseen.
Laita öljyyn kypsymään paperia vasten ollut puoli ylöspäin. Paista vaalean kullanruskeaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti