Ainekset:
7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
Lisää kulhoon vehnäjauhojen sekaan suola ja kuivahiiva. Lisää vesi ja sekoita sileäksi taikinaksi
Peitä taikinakulho hyvin tuorekelmulla ja jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön 12-18 tunniksi. Voit sekoittaa ainekset esimerkiksi illalla ja paistaa leivän aamupalaksi.
Laita kannellinen pata uuniin ja lämmitä uuni 225-asteiseksi. Jos käytät savipataa, liota pata ennen käyttöä vedessä.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja lisää jauhoa myös taikinan päälle. Kauli taikinasta pallo ja peitä se kevyesti tuorekelmulla. Anna taikinan kohota n. 30 min.
Laita taikina kuumaan pataan, peitä kannella ja anna paistua 30 min.
Poista kansi ja paista leipää vielä 15 minuuttia
Rapea ja herkullinen pataleipä on valmis
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti