sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Pätkis-cheesecake

























Pohja:

1 paketti Oreo-keksejä
80 g voita

Täyte:

130 g valkosuklaata
400 g tuorejuustoa
2 kpl munaa
150 g ranskan kermaa
99 g pätkis-levysuklaa


Ota ranskankerma,tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä.

Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit tehosekoittimella. Yhdistä sulanut voi ja keksinmurut. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Laita uuni lämpenemään 150-asteeseen. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi. Sekoita joukkoon munat ja kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma.

Kaada täyte pohjanpäälle. Sulata pätkislevy mikrossa ja laita se ruokalusikallisina nokareina kakun päälle. Vedä veitsellä kuvioita kakun pintaan.

Paista juustokakkua uunissa n. 40-50 minuuttia kunnes, täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta, mutta on keskeltä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna juustokakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. Tunnin ajan.

Jäähdytä kakku vielä täysin, ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Herkuttele seuraavana päivänä, silloin se on parhaimmillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti