keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Veriappelsiini-bostonkakku

























Ainekset

Pohja:

3 dl maitoa
30g hiivaa
1 1/3  dl sokeria
2 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
8 1/2 dl vehnäjauhoja
150 g voita

Täyte:

230 g appelsiinimarmeladia (paistonkestävä)
Yhden veriappelsiinin kuori

Sokerikuorrute:

2 rkl veriappelsiinin mehua
Tomusokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota siihen murennettu hiiva.
Lisää sokeri, kardemumma ja suola.

Lisää puolet jauhoista ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää pehmeä voi ja loput jauhoista
Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia, kunnes taikina on todella kimmoisaa.

Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle, ja vaivaa siitä ilmakuplat pois.
Kauli taikina levyksi (noin 20 x 40 cm). Levitä sille paistonkestävää hilloa ja raasta appelsiinin kuori sen päälle.

Kääri taikina rullalle ja leikkaa noin 5 cm:n paloiksi. Nosta palat voideltuun pyöreään vuokaan (halkaisijaltaan n. 24 cm) leikkuupinta ylöspäin. Jätä palojen väliin muutama sentti tilaa.

Kohota peitettynä vielä 30 minuuttia.
Paista bostonkakku 200-asteessa uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.

Sekoita sokerikuorrute appelsiinin mehusta ja tomusokerista. Levitä jäähtyneen kakun päälle.
Raasta päälle vielä hieman appelsiinin kuorta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti