keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Salami-ruusukaalipizza

























Tällä ohjeella saat tehtyä kolme pikkupizzaa tai yhden ison


Taikina:

1 pieni punajuuri (noin 60g)
2 dl vettä
1/2 paketti tuorehiivaa
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa

Täyte:

30 g salamia
100 g cheddaria
1 dl tuoreyrttisekoitusta (esim- timjamia ja basilikaa)
2 dl paseerattua tomaattia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl tomaattipyreetä
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
3 rkl säilöttyjä jalopenoviipaleita
2 rkl vaahterasiirappia

Pese ja kuori punajuuri ja raasta se hienoksi raastimen hienoimmalla terällä.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot, punajuuriraaste, suola ja öljy. Vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa puoli tuntia.

Leikkaa salamit neljään osaan. Siisti ja halkaise ruusukaalit.

Raasta cheddarjuusto ja silppua yrtit. Sekoita paseerattuun tomaattiin öljy, yrtit, tomaattipyre ja mausteet.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja painele kolmeksi pizzaksi. Levitä pohjalle tomaattikastike, cheddarjuusto, kaalit, salamit ja jalopenot.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Valuta kuuman pizzan päälle hieman vaahterasiirappia ennen tarjoilua.

Ohje Maku-lehdestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti